ΔΕΘ 2020 / Thessaloniki Helexpo Forum

Η ΕΛΣΤΑΤ στη ΔΕΘ 2020 και το Thessaloniki Helexpo Forum

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε χρόνο, επρόκειτο να λάβει μέρος στην προγραμματισμένη για το χρονικό διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020 «85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» (ΔΕΘ), συμπληρώνοντας μάλιστα τις εξήντα (60) παρουσίες της στον θεσμό.

Η συμμετοχή μας θα ήταν αφιερωμένη στην Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών που θα διεξαχθεί το 2021 και ταυτόχρονα, μέσω των ενημερωτικών εκδόσεων που σχεδιάζονται και διανέμονται στο ευρύ κοινό, θα δινόταν έμφαση στην προώθηση της στατιστικής πληροφορίας, της σημασίας των ελληνικών στατιστικών δεδομένων, καθώς και των δράσεών μας για την ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή συμμετοχή τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών της στην Έκθεση, σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα πρόληψης κατά της πανδημίας της νόσου το κορωνοϊού (COVID-19). Για τον λόγο αυτό, το σύνολο του πληροφοριακού υλικού που κάθε χρόνο παράγεται και διανέμεται, ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, ενώ το περίπτερο σχεδιάστηκε με τρόπο που να προάγει την ασφάλεια των παρευρισκόμενων.

Παρά τη μη πραγματοποίηση της Έκθεσης για το 2020, μπορείτε να βρείτε το σύνολο των ενημερωτικών εκδόσεων μας εδώ:

Ειδικές Ενημερωτικές Εκδόσεις

Infographics

Ημερολόγιο Ανακοινώσεων Δελτίων Τύπου

Εκπαιδευτικό υλικό

 

Επισημαίνεται ότι προσκεκλημένος ομιλητής στο «Thessaloniki Helexpo Forum», που προγραμματίστηκε στη θέση της ματαιωθείσας 85ης ΔΕΘ ήταν ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος.