Population-Housing-Census_results_2021

Απογραφές Πληθυσμού 1821 - 2021

 

Η Απογραφή Πληθυσμού αποτελεί διαχρονικά την πλέον σύνθετη και ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία ενός Κράτους ενώ τα αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν τις δημογραφικές, πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της εποχής που διενεργείται.

Στις σελίδες του Λευκώματος που συνέθεσε και επεξεργάστηκε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παρουσιάζονται ο σκοπός και ο τρόπος διεξαγωγής των Απογραφών Πληθυσμού και αποτυπώνονται οι αλλαγές στα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, το 1821, μέχρι τις μέρες μας. Τεκμηριώνονται επίσης, τόσο η ιστορική εξέλιξη όσο και η αναγκαιότητα κατάρτισης επίσημων στατιστικών στη βάση συγκεκριμένων επιστημονικών κανόνων και προτύπων και καταγράφονται οι καινοτόμες προσεγγίσεις στην οργανωτική δομή, στη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς και στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που αφορούν στις Απογραφές από τις απαρχές του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα. Επιπλέον, παρατίθενται παραλειπόμενα που αφορούν στη διενέργεια πολλών Απογραφών, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά.

​​​

ISBN: 978-960-89785-4-6 (PDF)

 

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της ΕΛΣΤΑΤ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διενέργεια και τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 είναι διαθέσιμες εδώ, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για τις προηγούμενες Απογραφές Πληθυσμού είναι διαθέσιμες στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της ΕΛΣΤΑΤ.