Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δράσεις για παιδιά στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) συμμετέχει στην Έκθεση με δικό της περίπτερο και στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό σχετικά με τις επίσημες στατιστικές της Χώρας μας.

Συνεχίζοντας την πολιτική συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς, που εγκαινιάστηκε στη 81η ΔΕΘ, η ΕΛΣΤΑΤ φιλοξένησε στο περίπτερο της εκδηλώσεις της UNICEF με βασικό θέμα τα παιδιά πρόσφυγες/ μετανάστες. Οι σχετικές εκδηλώσεις ακολουθούν:

Συζήτηση για την «Εκπαίδευση Παιδιών Προσφύγων/ Μεταναστών».

(Παρασκευή 15.9.2017, στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», αίθουσα C , 2ος όροφος, περίπτερο 8.)

Παρουσίαση παραμυθιού με θέμα «Όταν τα χρώματα και οι ήχοι έβαλαν φυλακή τα δάκρυα» του Σωκράτη Μαντζουράνη.

(Σαββάτο 16.9.2017, στις 12:00, στο περίπτερο της ΕΛΣΤΑΤ.)

Για περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία της ΕΛΣΤΑΤ στην 82η ΔΕΘ, κάντε κλικ εδώ.

Κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ, η ΕΛΣΤΑΤ διοργάνωσε στο περίπτερό της, για άλλη μία φορά, ποικίλες ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια εικόνα για τη σημασία της στατιστικής. Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ανάληψης από την ΕΛΣΤΑΤ δράσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στη Χώρα μας.

Παράλληλα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με πλήρη σεβασμό στις Θεμελιώδεις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν την παραγωγή των επίσημων στατιστικών και ειδικότερα στην αρχή που αφορά στην ισότιμη πρόσβαση στην στατιστική πληροφορία, συνεργάζεται, για πρώτη φορά φέτος, με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) για μία σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις του Κ.Ε.Α.Τ. που θα φιλοξενηθήκαν στο περίπτερο της ΕΛΣΤΑΤ περιελάμβαναν:

  • Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Φένια, η αγαπημένη των ήχων» από τη συγγραφέα κα Γιώτα Αλεξάνδρου (Σάββατο 17 και Κυριακή 18.9.2016, στις 11:00 π.μ.).
  • Παρουσίαση εκπαίδευσης σκύλων οδηγών (Παρασκευή 16.9.2016, στις 18:00 μ.μ. και Κυριακή 18.9.2016, στις 12:00 μ.μ.).

Για περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία της ΕΛΣΤΑΤ στην 81η ΔΕΘ, κάντε κλικ εδώ.