Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δράσεις για παιδιά στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) συμμετέχει στην Έκθεση με δικό της περίπτερο και στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό σχετικά με τις επίσημες στατιστικές. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης η ΕΛΣΤΑΤ διοργανώνει στο περίπτερό της ποικίλες ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες για παιδιά. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια εικόνα για τη σημασία της στατιστικής. Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ανάληψης από την ΕΛΣΤΑΤ δράσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας.

 

Συνεχίζοντας την πολιτική συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς, που εγκαινιάστηκε στη 81η ΔΕΘ, η ΕΛΣΤΑΤ φιλοξένησε στο περίπτερό της εκδηλώσεις της UNICEF, με βασικό θέμα τα παιδιά πρόσφυγες/ μετανάστες. Οι σχετικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν:

Συζήτηση για την «Εκπαίδευση Παιδιών Προσφύγων/ Μεταναστών»

(Παρασκευή 15/9/2017, στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», αίθουσα C , 2ος όροφος, περίπτερο 8)

Παρουσίαση παραμυθιού με θέμα «Όταν τα χρώματα και οι ήχοι έβαλαν φυλακή τα δάκρυα» του Σωκράτη Μαντζουράνη

(Σαββάτο 16/9/2017, στις 12:00, στο περίπτερο της ΕΛΣΤΑΤ)

Για περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία της ΕΛΣΤΑΤ στην 82η ΔΕΘ, κάντε κλικ εδώ.

1 2 3 5

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με πλήρη σεβασμό στις Θεμελιώδεις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν την παραγωγή των επίσημων στατιστικών και ειδικότερα στην αρχή που αφορά στην ισότιμη πρόσβαση στην στατιστική πληροφορία, συνεργάστηκε, για πρώτη φορά το 2016, με το «Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών» (Κ.Ε.Α.Τ.) και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» για μία σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της ΕΛΣΤΑΤ περιελάμβαναν:

  • <Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Φένια, η αγαπημένη των ήχων» από τη συγγραφέα κα Γιώτα Αλεξάνδρου (Σάββατο 17 και Κυριακή 18/9/2016, στις 11:00 π.μ.)
  • <Παρουσίαση εκπαίδευσης σκύλων οδηγών (Παρασκευή 16/9/2016, στις 18:00 μ.μ. και Κυριακή 18/9/2016, στις 12:00 μ.μ.)

Για περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία της ΕΛΣΤΑΤ στην 81η ΔΕΘ, κάντε κλικ εδώ.

1 2 3 4 5